Betting på fotboll

Någonstans just nu spelas det en fotbollsmatch, och det fina med att satsa på fotboll online eller via en mobil enhet är att du kommer att kunna satsa på ett stort antal fotbollsmatcher, oavsett i vilket land de spelas och oavsett när de spelas. Men vad du kanske inte är medveten om är de många olika typerna av satsningar som du kan göra eller när du kan göra dem. Den här guiden kommer att ge dig en allmän översikt över vad som ingår i att placera spel på en fotbollsmatch.

Spela på vinnare

En aspekt av fotbollsbetting som skiljer sig från andra stora sporter är spelet på resultat. Medan andra sporter som basket och hockey har två alternativ på detta, har fotboll tre.

Inte bara har du möjligheten att betta på varje lag att vinna matchen direkt, ett oavgjort resultat är ett eget resultat du kan satsa på.

Den enda fördelen här är att om du är modig nog att säga oavgjort och matchen slutar på det viset, får du som spelare alltid plus pengar i utbetalning, eftersom oavgjort är det mest osannolika resultatet av de tre betting-möjligheterna.

Ett lag kommer att vara favorit och ett lag kommer att vara underdog. Mycket sällan kommer du att stöta på matcher där alla tre resultaten är listade till pluspengar i oddsen.

Spela på över / under resultat

Att spela på över/underspel i fotboll är ett enkelt sätt att komma närmare händelsen. Spelbolaget fastställer det totala antalet mål – eller andra händelser – under en match. Du bestämmer sedan om det kommer att bli fler eller färre än det antalet och placerar din insats.

Du kanske tror att en match kommer att vara väldigt jämn, så det är svårt att utse en vinnare. Men du är säker, baserat på varje sidas offensiva och defensiva rekord, på att det kommer att bli många mål.
Om ett spelbolag fastställer en totalsumma på 2,5 och du tror att det kommer att göras minst tre mål, satsar du på över. Om du tror att det kommer att bli färre, satsar du på under.

Händelser som hörnor, gula kort och till och med målgörarnas totala tröjnummer kan också vara marknader för över/under-spel på fotboll.

Över/underspel kan vara lika enkelt som moneyline . Men till skillnad från moneyline spelar det ingen roll vem som vinner eller förlorar, allt som räknas är hur många gånger något händer. Det är också enkelt att lägga till din fotboll over/unders online i en parlay som kombinerar flera spel till ett.